Poweryoga

 

Vilka kan utöva poweryoga?

 

Det kan i princip alla göra om man tar det försiktigt och utgår ifrån sig själv. Det beror ju också på vad man är ute efter. Vill man träna upp enbart konditionen är inte yogan det bästa alternativet. I poweryogan ligger fokus mer på det fysiska med styrka, smidighet och balans. Här ingår inga meditationer men när du lärt dig ordningen på de olika positionerna blir hela passet som en meditation under rörelse. Har du besvär av dina leder kanske denna yogaform blir för ansträngande speciellt för handlederna. Men som alltid i alla yogaformer gäller det att vara lyhörd för sin kropps signaler och anpassa sig.

Har du någon sjukdom eller besvär av något slag berätta det för din yogalärare som kan ge förslag på hur du modifierar övningarna. Eller vilken yogaform som kanske skulle passa dig bäst i just din situation.

 

Behöver man någon speciell utrustning, kläder eller något annat man ska tänka på?

 

Tänk på att undvik att äta en större måltid innan passet. Låt det gärna på ett par timmar. Under passet svettas man ordentligt så ta gärna med en vattenflaska så du kan dricka efteråt. Men inte under passet för då släpper du koncentrationen på yogan. Sist i passet är det en stunds vila då man ligger alldeles stilla och alla sinnen är stilla. Ta gärna med en tjocktröja eller något liknande att lägga över dej så du inte blir kall. Den enda utrustning som behövs är en yogamatta. Det är en tunn gummimatta som ligger fast mot golvet. Du behöver inga skor, bara lediga kläder som du kan röra dig obehindrat.