Massage i Kalmar

Massage har funnits och utövats sedan urminnes tider. Forskning som bedrivs i ämnet över hela världen visar alltid att det påverkar din hälsa på ett mycket positivt sätt. Din blodcirkulation ökar, syre och näringsämnen transporteras lättare ut till dina muskler och du gör dig lättare av med slaggprodukter. Det är bara att se till elitidrottare, de får massage på regelbunden basis.

Massagens många positiva effekter

Massage gör att spända och förkortade muskler får hjälp att återfå sin normallängd, beröringssystemet stimuleras och via nervsystemet utsöndras olika hormon som t.ex. ocytocin som minskar känslan av stress. Du får också ökad rörlighet samt en förhöjd kroppsuppfattning. En annan positiv effekt är att bindväven mjukas upp i din kropp.

Jag är fokuserad på att ge massageterapeutiska behandlingar, vilket betyder att din massage utförs på det vis som bäst hjälper just dig och dina eventuella besvär. I behandlingen ingår även mobilisering av leder om det behövs. Du får även tips på stretchövningar och träning som gör att din kropp återfår och behåller sin balans.

Helkroppsmassage – En present till dig eller någon annan

En massagebehandling är den perfekta presenten till någon du tycker om. I den här behandlingen letar jag inte efter triggerpunkter, utan du får en skön genomgång av dina muskler från kropp till tå. Vi har även andra härliga presentkort du kan ge bort som present, en mycket behaglig och uppskattad present.

Energimassage

Denna massageteknik från Japan har sin grund i kroppens energisystem. Massagen utförs på en speciell massagestol och du slipper ta av dig kläderna, vilket gör att den här massagetypen även har fått namnet ”Den offentliga massagen”. Tekniken som används vid massagen är en tryckteknik som behandlar akupunktur/meridiansystemet, ett energisystem i din kropp. Energimassage ger ofta häpnadsväckande resultat och har i många fall hjälpt individer med långvariga problem med t.ex. ryggen efter endast en behandling. Behandlingen tar endast 20 minuter, så du hinner få din massage på lunchen om du jobbar hyfsat nära min mottagning.

Kontakta mig för mer information

Jag är utbildad inom bindvävsmassage, energimassage och har mobiliseringsexamen. För att kunna ge kostråd har jag även utbildat mig till näringsterapeut. Så jag hjälper dig även att utforma en kosthållning som får dig att må bra både psykiskt och fysiskt. Jag har tystnadsplikt, vilket gör att alla samtal vi har stannar mellan oss. Du är varmt välkommen att kontakta mig via telefon eller mail om du undrar något mer om de olika massagebehandlingar jag utför. Vill du boka tid gör du det smidigt här på hemsidan. För inspiration, se våra referenser. Varmt välkommen!

BOKA DIREKT HÄR